Ε… ναι ρε! Χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες // Αφίσα [12.2016]

[Αφίσα που κολλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016]

Ε… ναι ρε! Χαρτιά σε όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες

Θα είναι μια νίκη για λογαριασμό όλης της εργατικής τάξης

Ομολογημένα πια το ελληνικό κράτος, μετά τα σύντομα κροκοδείλια δάκρυά του ανέλαβε πάλι (με το αζημίωτο) ρόλο προστάτη, γραμμής κρούσης και εκτελεστή για την ιερή ευρωπαϊκή συμμαχία. Οι ΜΚΟ και οι κατ' επάγγελμα “αριστεροί” φιλάνθρωποι ανέλαβαν το θεάρεστο έργο της ανθρώπινης(!) στρατιωτικής διαχείρισης των μεταναστών και μεταναστριών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επιπλέουν άνετα στα κονδύλια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, μέχρι βέβαια τα αφεντικά τους να πατήσουν το καζανάκι.

Όλες οι κατά τόπους ρατσιστικές επιτροπές τύπου “στα όπλα χριστιανοί” (όπως του ωραιοκάστρου) έχουν πάρει μαθήματα ρατσισμού άνευ διδασκάλου, υπερασπίζοντας τη ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους. Είναι η μπόχα μιας κοινότητας που προσπαθεί να επιβιώσει όπως παλιά: ιδιοκτήτης, μικρο- αφεντικό-αφέντης, τσιράκι. Κι όσο δεν το καταφέρνει, τόσο ο “κακόμοιρος πρόσφυγας” θα γίνεται “φθηνός μετανάστης”. Μην πούμε καλύτερα “νεκρός μετανάστης”…

Βλέπετε, οι εποχές που ζούμε είναι αρκετά οδυνηρές για διαγωνισμό πιασάρικου συνθήματος. Μακριά από διαταξικές αερολογίες (που ξεκινούν από συλλογή τροφίμων στο ΣΚΑΙ και τελειώνουν σε σέλφι με πρόσφυγες) είναι αρκετό να νιώσουμε πως αποτελεί κρατικό ζητούμενο να παραμένουν οι μετανάστες παράνομοι και διαχωρισμένοι. Και τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε αγώνα των μεταναστών/στριών, να κόβουμε κάθε χέρι φασίστα που υψώνεται και να απαιτούμε την άμεση νομιμοποίηση του απαγορευμένου κομματιού της τάξης μας.