Και τώρα, προαυλισμός! // Αφίσα [06.2021]

[Αφίσα που κολλήθηκε τον Ιούνιο του 2021 σε 600 αντίτυπα].

Από τον Μάρτη του 2020 κι έπειτα, το ελληνικό κράτος (όπως και όλα) βάφτισε την καπιταλιστική κρίση υγειονομική και βάλθηκε να μας γιάνει, εμάς και τις γιαγιάδες μας. Μας έχωσε για τα καλά μέσα και ονόμασε την απόλυση με κρατικό επίδομα «υπεύθυνη στάση». Ταυτόχρονα, έβαλε τα κανάλια και τα υπόλοιπα δημοκρατικά μέσα (facebook, twitter) να μας κάνουν αβέρτα κήρυγμα για την υγεία μας. Και για όσους/ες απερίσκεπτους/ες τολμούσαμε να βγαίνουμε από το σπίτι ή να μην φοράμε μάσκα, ήταν οι μπάτσοι που παίρναν την σκυτάλη για την φροντίδα της υγείας μας.

Από τον Μάρτη του 2020 και έπειτα, το οργανωμένο σχέδιο εις βάρος μας θα έμενε φαντασίωση αν δεν έβαζαν πλάτη η αριστερά και οι απολήξεις της. Είτε αποθεώνοντας τους ειδικούς, είτε λοιδορώντας ως αρνητή όποιον και όποια δεν ήθελε να κάτσει σπίτι και να το βουλώσει, είτε ζητώντας περισσότερα και σκληρότερα μέτρα προστασίας, έκανε ότι μπορούσε ώστε να εγκαθιδρυθεί υγειονομικός φασισμός χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Και τα πήγε καλά.

Τώρα που σφίξανε οι ζέστες, οι ειδικοί -αυτοί που αποφασίζουν πλέον πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας – δώσανε σήμα για προαυλισμό. Τώρα όλοι και όλες, από το τελευταίο αφεντικό του αθάνατου ελληνικού καλοκαιριού μέχρι την αριστερά που ετοιμάζει νέες εφόδους στα χειμερινά ανάκτορα, θέλουν να ξεχάσουμε τι μεσολάβησε από τον Μάρτη του 2020. Δυστυχώς για εμάς, τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ξεπαίρνονται, η επίθεση στην εργατική τάξη έχει καθιερωθεί σαν «φροντίδα της υγείας μας». Ευτυχώς για εμάς, είμαστε πολλοί και πολλές που δεν τρώμε τον πρόλογο, που δεν κλειστήκαμε σπίτια μας και πριν την χαλάρωση.