Θα σας πάρει ο διάολος (για την ρατσιστική επιτροπή κατοίκων Τούμπας) // Αφίσα [10.2014]

[Αφίσα που κολλήθηκε τον Οκτώβριο του 2014]

Μπάτσοι, φασίστες (κρατικοδίαιτοι και μη), ρατσιστές κάτοικοι, ελεήμονες δήμαρχοι, ελληναράδες μικροαστοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά…

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!

Εδώ και κάποιο καιρό στην περιοχή της Τούμπας έχει ξεβραστεί μια ρατσιστική επιτροπή κατοίκων που υποστηρίζει πως ένα φιλοξενείο προσφύγων πολέμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή των παλιών στάβλων θα υποβαθμίσει την γειτονιά τους. Αν όμως αναλύσουμε τη σύνθεση αυτών των σκουπιδιών που θέλουν “μόνο χαμογελαστά ξανθά παιδάκια για να παίζουν στα πάρκα τους” βλέπουμε πως αποτελείται από αφεντικά που χρόνια τώρα πλούτιζαν στις πλάτες των μεταναστών εργατών, ρατσιστές και μικροαστούς που φοβούνται πως θα σταματήσουν να πλουτίζουν από τα ενοίκια των ακινήτων τους, χρυσαυγίτες και φασίστες ελευθέρας βοσκής. Όλοι μαζί, αποτελούν ένα ακόμη γρανάζι της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του κράτους και της καπιταλιστικής κρεατομηχανής που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους απαγορευμένους μετανάστες και μετανάστριες. 

Βέβαια και οποιαδήποτε ανθρωπιστική λύση από την πλευρά του δήμου και των αρχών δεν παύει να είναι υποκριτική αφού προσπαθεί να ξεπλύνει το μαζικό ανθρωποκυνηγητό στους μετανάστες μικροπωλητές, τον “Ξένιο Δία” και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε μια γειτονιά, την Τούμπα, που κάποτε υπήρξε “προσφυγική”. Η μνήμη όμως, και ειδικά η ταξική, δε μεταβιβάζεται κληρονομικά από γενιά σε γενιά. Πόσο μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης στις πλάτες των υποτιμημένων μεταναστών-τριών. Είναι που ο μόνος πραγματικός διαχωρισμός εδώ και παντού είναι ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Σ' αυτούς που ιδιοποιούνται τον πλούτο και αυτούς που τον παράγουν. Αυτούς που θέλουν πόλεις στρατόπεδα και αυτούς που τις ζουν.

Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.