Ποιός θα πληρώσει τη νύφη; // Εκδήλωση // Antifa Negative [30.06.2023]

[Πολιτική εκδήλωση του antifa negative, με την υποστήριξη του antifa selanik, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 19.00 στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ]

Το antifa negative παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το φρέσκο τεύχος του για τη Μεταπολίτευση.

Η εκδήλωση Ποιός θα πληρώσει τη νύφη; θα ασχοληθεί με ένα από τα θέματα του νέου τεύχους που αφορά την έμφυλη διάσταση της μεταπολίτευσης και, πιο συγκεκριμένα, τη σημασία της προίκας και της κατάργησής της για τον ελληνικό καπιταλισμό, το κράτος και τις έμφυλες σχέσεις.

Όσο για το τι είναι αυτή η περιβόητη συζήτηση για τη Μεταπολίτευση; Αυτό το βιβλίο μιλάει ακριβώς γι’ αυτήν. Την εποχή, δηλαδή, που μεταξύ 1974 και 1989, οι έλληνες δεξιοί και αριστεροί συμφιλιώθηκαν με τρόπο πανηγυρικό. Η εθνική συμφιλίωση δεν ήρθε, βέβαια, με τη χειραψία του στρατηγού Τσακαλώτου και του καπετάν Μάρκου. Εθνική συμφιλίωση σήμαινε στην πράξη την είσοδο της αριστεράς στο κράτος. Την αριστερή διοίκηση των υπουργείων, των συνδικάτων, των πανεπιστημίων και, τελικά, εμάς των ίδιων.

Και το αποτέλεσµα αυτού του νέου «τέλους του εµφυλίου»; Ένας νέος εθνικός κορµός και ένα ενιαίο ελληνικό κράτος εµπρός σε νέες περιπέτειες! Όσα έγιναν βέβαια 30-40 χρόνια πριν, έχουν ορισμένες φορές μια εκπληκτική ομοιότητα με το σήμερα. Ωστόσο, σκοπός μας δεν είναι απλά να «μάθουμε ιστορία». Αλλά να ψιλιαστούμε για το τι μας γίνεται στο σήμερα. Να φτιάξουμε τις δικές μας ερωτήσεις για αυτά που έρχονται στο μέλλον.

Μπορείτε να βρείτε το νέο τεύχος του antifa negative στο distro του antifa selanik (Μόδη 1), καθώς και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης.