Διήμερο εκδηλώσεων // Antifa selanik // Autonome antifa [27-28.01.2023]

Υποδεχόμαστε άλλη μια τρομακτική χρονιά, προσφέροντας στους φίλους και τις φίλες του αυτόνομου αντιφασισμού δύο πολιτικές εκδηλώσεις στο στέκι μας (Μόδη 1 – κάθετη στην Ιασωνίδου) στα τέλη Ιανουαρίου. Δύο ευκαιρίες δηλαδή να βρεθούμε, να μοιραστούμε συλλογικές απόψεις και να κουβεντιάσουμε πάνω σ' αυτές, για να τις έχουμε εφόδιο στις ημέρες που έρχονται.

Παρασκευή 27/01/2023 – 19.00

Πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας; (antifa selanik)

Παρουσιάζεται σαν αναγκαίο κακό που προέρχεται από εξωγενείς παράγοντες, αλλά είναι ένα κρατικό σχέδιο: τα ευρωπαϊκά κράτη (και φυσικά το ελληνικό) οργανώνουν την αύξηση των τιμών της ενέργειας, και μαζί όλων των υπόλοιπων εμπορευμάτων. Με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώσουν την θέση μάχης τους στον παγκόσμιο πόλεμο.

Παράπλευρη απώλεια είμαστε εμείς: οι μισθοί μας, το βιοτικό μας επίπεδο, οι συνήθειες μας, όλα αυτά που κάποτε η Δύση παρουσίαζε ως “δικαιώματα” μας.

[Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο “O Mad Max στην ευρωπαϊκή ήπειρο – πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας”, που δημοσιεύτηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικού SELANIK, και να πάρετε μια ιδέα για το τι περίπου θα πούμε.]  

Σάββατο 28/01/2023 – 19.00 

Η Ασταμάτητη Καταγραφή – από το Τρίτο Ράιχ στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία (autonome antifa)

Το ιδιαίτερα ένθερμο κρατικό ενδιαφέρον για την καταγραφή και τη στατιστική παρουσιάζεται ως ένα ακόμη βήμα προς την πρόοδο. Η συγκέντρωση αμέτρητων στοιχείων στις κρατικές μηχανές «θα κάνει την ζωή μας καλύτερη». Αυτό είναι που μας λένε.

Παραμύθια! Το κράτος καταγράφει, ταυτοποιεί και κατηγοριοποιεί με συγκεκριμένο στόχο: να καταστρώσει τις πολιτικές εκείνες που θα ελέγξουν την εργατική τάξη και θα της επιβάλλουν την πειθαρχία που απαιτεί η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον παγκόσμιο πόλεμο που ήδη εξελίσσεται.

Δεν πηγάζουν από διαίσθηση αυτά τα συμπεράσματα. Γίνονται προφανή καθώς καταδυόμαστε στην προηγούμενη φορά που κράτη σε κρίση προετοίμαζαν την εργατική τους τάξη για το μεγάλο σφαγείο. Κι ακόμα: γίνονται βεβαιότητα καθώς τα νούμερα και οι στατιστικές χρησιμοποιούνται προκειμένου να μας επιβληθούν όλες ανεξαιρέτως οι στερήσεις που συνθέτουν αυτό το οποίο τ' αφεντικά μας έχουν ονομάσει «δύσκολο χειμώνα». Δηλαδή, την δική τους προετοιμασία για πόλεμο.

[Μπορείτε να τσεκάρετε την ανταπόκριση από την εκδήλωση “Η ασταμάτητη καταγραφή” στην ΑΣΟΕΕ το Δεκέμβριο του 2022, και να πάρετε μια ιδέα για το τι περίπου θα πουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του autonome antifa.]