Ο παγκόσμιος πόλεμος είναι και MADE IN GREECE // Εκδήλωση [26.04.2024]

[Πολιτική εκδήλωση του antifa selanik, την Παρασκευή 26/04/2024 στις 19.00, στο στέκι μας στην οδό Μόδη 1 – κάθετη στην Ιασωνίδου]

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ MADE IN GREECE

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – 17.04.2024 – 19.00 – ΜΟΔΗ 1

Δεν είναι μόνο οι βόμβες στο Κίεβο, τη Γάζα, το Τελ-Αβίβ και τη Δαμασκό. Είναι 35 χρόνια εμπόλεμης ιστορίας· ένας παγκόσμιος πόλεμος χαμηλής έντασης, που όμως όλο και περισσότερο τείνει να πάρει διαστάσεις μακελειού άνευ προηγουμένου. Ο πόλεμος αυτός δεν προκύπτει από ραδιουργίες τρελών ηγετών, ούτε μόνο από τα σχέδια των μεγάλων κρατών. Ο ιμπεριαλισμός είναι ένα αιματηρό παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν – αναγκαστικά – όλα τα κράτη, γιατί η μαζική καταστροφή είναι το ξόρκι που τιθασεύει την καπιταλιστική κρίση.

Συνεπώς, ο μακρύς κατάλογος με τα πτώματα έχει από πίσω του και γαλανόλευκες ευθύνες. Αυτές μας αφορούν, με αυτές έχουμε να λογαριαστούμε. Δηλαδή με τα επεκτατικά σχέδια του ελληνικού κράτους που εκτείνονται από την Ανατολική Ευρώπη ως την Υποσαχάρια Αφρική, και τελευταία μάθαμε πως φτάνουν ως τον Ινδικό Ωκεανό. Όμως, κυρίως έχουμε να λογαριαστούμε με τα αλληλένδετα σχέδια που αφορούν το εσωτερικό της χώρας, που αφορούν τη σύγκρουση με την εργατική τάξη. Τα σχέδια αυτά που κάνουν τις ζωές μας λιπαντικό της ελληνικής πολεμικής μηχανής, μέσω του πληθωρισμού, μέσω των αμέτρητων απαγορεύσεων, μέσω της πατριωτικής αποβλάκωσης, και όχι μόνο. 

Κάπως έτσι, ανάμεσα στις αναγγελίες για την νέα Εποχή της Καταστροφής, μας μένουν δύο εναλλακτικές: η μοιρολατρία και η οργάνωση. Έχουμε από καιρό διαλέξει το δεύτερο, προσπαθώντας μεθοδικά να γίνουμε το κακό σπυρί στα μετόπισθεν του ελληνικού κράτους. Όπως έλεγε κι ένα τραγούδι: “ο δικός μου εχθρός βρίσκεται πίσω από τους φράχτες,  στην ίδια μου την πόλη και στο απέναντι στενό “.