Διήμερο εκδηλώσεων // Antifa Selanik // Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Δράμας [10-11.03.2023]

Το antifa selanik ταξιδεύει στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Δράμας! Συμμετέχουμε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες εκεί (25ης Μαρτίου 2Α), παρουσιάζοντας από την πλευρά μας την εκδήλωση “Πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας;”, η οποία έγινε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου παρακάτω:

Παρασκευή 10/03/2023 

Πολιτική εκδήλωση & προβολή – Η σφαγή των Βοσνίων, η πολιτική οργάνωση του κράτους κι εμείς η εργατική τάξη – 19.00

Το πολιτικό σύστημα είναι μια σκληρή πυραμίδα μεταμφιεσμένη σε τάχα αυτόνομα μεταξύ τους αντιμαχόμενα κόμματα, οργανώσεις και συλλόγους. Υπό κανονικές συνθήκες, όλοι οι παραπάνω παριστάνουν ότι πλακώνονται μεταξύ τους. Ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι, αλλά και απολύτως ικανοί, να μετατραπούν σε μια μονολιθική φωνή… σε κράτος και να παραταχθούν ενάντια στην εργατική τάξη. Και ακριβώς επειδή οι εθνικές ιδέες πάντα θα γεννούν νεκροταφεία, το μόνο που μας μένει είναι να οργανωθούμε μεταξύ μας, αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας. 

Σάββατο 11/03/2023 

Καφενείο – 12.00

Τουρνουά σκάκι – 13.00

Πολιτική εκδήλωση – Πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας; (antifa selanik) -19.00

Παρουσιάζεται σαν αναγκαίο κακό που προέρχεται από εξωγενείς παράγοντες, αλλά είναι ένα κρατικό σχέδιο: τα ευρωπαϊκά κράτη (και φυσικά το ελληνικό) οργανώνουν την αύξηση των τιμών της ενέργειας, και μαζί όλων των υπόλοιπων εμπορευμάτων. Με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώσουν την θέση μάχης τους στον παγκόσμιο πόλεμο.

Παράπλευρη απώλεια είμαστε εμείς: οι μισθοί μας, το βιοτικό μας επίπεδο, οι συνήθειες μας, όλα αυτά που κάποτε η Δύση παρουσίαζε ως “δικαιώματα” μας.

[Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο “O Mad Max στην ευρωπαϊκή ήπειρο – πως φτάσαμε στην αύξηση των τιμών της ενέργειας”, που δημοσιεύτηκε στο 1ο τεύχος του περιοδικού SELANIK, και να πάρετε μια ιδέα για το τι περίπου θα πούμε.]