Κατά τ’ άλλα… μόνο ο Ερντογάν είναι φασίστας // Αφίσα [07.2017]

[Αφίσα που κολλήθηκε το Μάρτιο του 2017]

Τελικά ο πνιγμένος (στην κρίση) από τα νησιά του πιάνεται! Έτσι εξηγείται πώς τον τελευταίο καιρό ξαναμπήκε δυναμικά από καμμένους και κανάλια το «ελληνοτουρκικό». Κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται στη χώρα που γεννήθηκαν όλοι λεβέντες να παίζει τέτοιο bullying από τη γείτονα. Η ψωροκώσταινα η καημένη όλο προκαλείται και κοιτάζει ανήμπορη, αφού όχι απλώς δεν είναι σαν τα άλλα κακά και ιμπεριαλιστικά κράτη αλλά δεν έχει καν εξωτερική πολιτική. Ή και όχι.

Η αναθέρμανση του ζητήματος των ιμίων πρόσφατα/ Η αξίωση του ελληνικού κράτους να ορίζει (νταηλίκι) τα χωρικά του ύδατα στα 12ν.μ./ Η σταθερή στήριξη των κούρδων τα τελευταία χρόνια/ Η μη έκδοση των καραβανάδων πραξικοπηματιών στην τουρκία/ Η ανακάλυψη της αόζ, οι συμμαχίες και οι επενδύσεις  με αίγυπτο-ισραήλ και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Όλα αυτά είναι επιθετικές κινήσεις του ελληνικού κράτους, είναι η εξωτερική πολιτική που λέει πιέζουμε προς τουρκία μεριά και ό,τι προκύψει. Είναι μεταξύ άλλων η απόδειξη πως όσο κι αν σκούζουν οι αριστεροί, το ελληνικό κράτος ήταν, είναι και θα είναι ιμπεριαλιστικό, κι αυτό άσχετα με το αν κυβερνούν «αριστεροί» ή δεξιοί.

Η ρητορεία για την «τουρκική προκλητικότητα» μας λέει και κάτι ακόμα: όποια θέση μάχης κι αν πάρει το ελληνικό κράτος είναι αποτέλεσμα άμυνας απέναντι στη γείτονα. Οι υπήκοοι πρέπει να ταυτιστούν πάση θυσία με τον παλιό καλό εθνικό μύθο. Εξάλλου για την πραγμάτωση των ονειρώξεων των ελλήνων καραβανάδων, αφεντικών και πολιτικών πρέπει κάποιοι να βάλουν πλάτες. Ο ελληνικός ιμπεριαλισμός λοιπόν ζει εν κρυπτώ και ταυτίζει την ισχύ του με την απάρνηση του γεγονότος πως υπάρχει καν. Κι όσο κερδίζει, τόσο η πολυεθνική εργατική τάξη θα τρώει τα μούτρα της.

ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ… ΜΟΝΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.